Wat zijn bijen
Wat zijn bijen
Bijen-zwermen
Bijen-zwermen
Over het BBC
Over het BBC
Het BIJ-Gebouw
Het BIJ-Gebouw
Partners
Partners
nbv

De Nederlandse Bijenhoudser-Vereniging (NBV) nodigt uit voor een webinar op dinsdagavond 28 september a.s. dat in het teken staat van het thema Biodiversiteit. Dit webinar zal namelijk voor iedereen toegankelijk zijn die geïnteresseerd is in het thema biodiversiteit. De titel van het webinar luidt dan ook: “Hoe gaat het nu écht met de bijen?”.

Zorg voor natuurbeheer, en daarmee de leefomgeving voor bijen, is een kerntaak van de NBV. Deze ligt in het verlengde van de missie bijengezondheid te behouden en bevorderen. Met dit publieke webinar heeft de NBV als doel een reëel beeld van de bijenhouderij neer te zetten waarbij de rol van de NBV als belangrijke partner in de biodiversiteitsproblematiek inzichtelijk wordt. Lid of geen lid, dit keer kan iedereen dus gratis deelnemen. Uiteindelijk gaat het niet alleen om het leefklimaat van de bijen en andere insecten, maar ook om de kwaliteit van de leefomgeving en de toekomst van ons allemaal!

Inhoudelijk programma

Koos Biesmeijer, directeur van Naturalis, zal het webinar inleiden. Vervolgens zal lector Bijengezondheid en bioloog Arjen Strijkstra een inkijk geven in het biodiversiteitsvraagstuk toegespitst op de bijen en de bijenhouderij. Tot slot zullen Eric Mahieu en Aat Rietveld (Commissie Biodiversiteit) op een interactieve en creatieve wijze de rol van de NBV in dit vraagstuk, maar zeker ook de eigen bijdrage, aan de orde stellen

Aanmelden

Wil je dit webinar niet missen? Meld je dan uiterlijk 26 september a.s. aan via het online aanmeldformulier van de NBV. Na aanmelding ontvang je direct een bevestiging per mail. Vervolgens ontvang je uiterlijk een dag voor het webinar per mail een link waarmee je op 28 september kunt inloggen en het webinar bij kunt wonen.